Hair products + routine


Pinja: Tälläistä hiustenhoitoon liittyvää postausta pyydeltiin jokin aika sitten, joten täältä tulee!:) Tähän alkuun sanon omasta tukastani sen verran, että mulla on luonnonkihara, kuiva ja melko karhea hiuslaatu. Toki kaikki värjäämiset sun muut on tehnyt tehtävänsä, eli ihan pelkästään geenejä en voi kuivista hiuksistä syyttää. Kiharatkin on vuosien varrella hieman loiventuneet kun hius on kasvanut, eikä "jaksa" enää pysyä yhtä kiharana.


Mulla on kaksi hiusharjaa, joista Tangle Teezeriä käytän suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin. Tuolla toisella harjalla harjaan vain takut pois ennen suihkua, sillä se tekee hiuksista todella sähköiset. Takut silläkin saa kyllä hyvin selvitettyä!


Tykkään aika paljon vaihdella käyttämääni shampoota ja hoitoainetta ja tällä hetkellä suihkussa majailee nämä kaksi. Toi Aussien shampoo on todella hyvä nimenomaan hiusten puhdistamiseen ja sen jälkeen hiukset tuntuu ihanan puhtailta. Vaikka toi onkin kosteuttava shampoo, en kuitenkaan itse oo huomannut että se yksistään riittäisi kosteuttamaan mun kuivaa tukkaa. Plussaa kuitenkin ihanasta purkkatuoksusta! Hiusten kosteuspulan pelastajaksi käytän Organixin macadamia oil hoitoainetta, joka puolestaan kosteuttaa aivan älyttömän hyvin. Oon usein aika skeptinen hiustuotteiden kaksihaaraisia vähentävistä ominaisuuksista, mutta tää kyllä pitää lupauksensa ja kaksihaaraiset on mun tukassa vähentynyt huomattavasti. Tän ainoa huono puoli on koostumus. Tykkään itse paksuista, aika voidemaisista hoitoaineista ja sitä tämä hoitoaine ei kyllä ole. Sanoisin että on jopa melkein juoksevampaa kuin shampoo. Ei se kuitenkaan kauheasti häiritse, kun kerran hoitaa hommansa niin hyvin ;) Tätä hoitoainetta voin kyllä ehdottomasti suositella kaikille!


Kun hiukset on hieman kuivuneet suihkin Kicksin hoitoainetta hiuksiin suunnilleen korvista alaspäin ja harjaan Tangle Teezerillä. Tää hoitoaine on ehdottomasti mun uus lemppari, harja liukuu läpi kuin unelma suihkuttamisen jälkeen! Kun hiukset on saatu takuttomiksi levitän vielä ihan latvoihin Loreal Elvitalin hiusöljyä. Tätä voisi käyttää myös esim. ennen shampoota, mutta toi ajatus kuullostaa mun korvaan sen verran omituiselta että en ole yhtä kokeilukertaa enempää testannut.


John Friedan Frizz-Ease Curl Reviver -vaahtoa käytän kun haluan kestävät, joustavat ja huolettomat kiharat, Aussien Curl Definition -seerumia taas kun haluan siistit ja kauniisti erotellut kiharat. Seerumia käytän aina kuivaan tukkaan, vaahtoa vaihtelevasti rutistelen joko kuivaan tai kosteaan kiharapehkoon. 


Tällä hetkellä käytän Syossin Shine&Hold -hiuslakkaa, mutta siitä en erityisesti pidä. Käytän kuitenkin tämän loppuun, ennen kuin ostan uuden. Ennen käytin lakkaa aika harvoin, mutta nyt viime aikoina sen käyttö on taas lisääntynyt, varsinkin jos laitan hiukset kiinni. Ei ole nimittäin mitään ärsyttävämpää kuin sinne tänne lentelevät lyhyet "vauvahiukset"! Vaikka lakka kovasti väittää olevansa extra strong hold, täytyy sanoa että pito voisi olla parempikin... Kaikenlisäksi haju on ihan järkyttävä. Jos siis haluaa hyvän lakan, kannattaa valita jokin muu kuin tämä ;) Onneksi tota on enää sen verran vähän jäljellä, että voin pikku hiljaa alkaa etsimään itelleni uutta hiuslakkaa. Batisten kuivashampoota käytän nyt kesällä useammin kun olen hieman laiskempi hiustenpesijä. Sitäpaitsi on hyvä antaa hiustenkin välillä vähän rentoutua liialta pesemiseltä! Jos hiukset kuitenkin näyttää aamulla pesun tarpeessa olevilta, suihkin tätä juuriin ja selviän vielä päivän. Raikastaa ja antaa volyymiä, mitäpä muuta kuivashampoolta kaipaisikaan :) Tuoksu on tässä hyvä, mutta aika voimakas. Astmaatikon kannattaa siis jättää tämä kaupan hyllylle. Batisten kuivashampoissa on kuitenkin paljon valinnan varaa eri tuoksuissa ja löytyy myös täysin hajustamaton versio. 


Kun joskus haluan kihartaa tai suoristaa tukkani, käytössä ovat nämä tuotteet. BaBylissin suoristusrauta on monta vuotta vanha ja melko tehotonkin jo, mutta koska suoristan hiuksiani niin harvoin en koe tarvetta hankkia uutta rautaa. Suoristamisen yhteydessä käytän Cutrinin Get It Straight -voidetta, jota levitän hiuksiin ja harjaan läpi juuri ennen suoristamista. Tekee suoristamisesta hieman helpompaa ja suojaa kuumuudelta. Suora tukka tuntuu myös todella pehmeältä ja sileältä tän käytön jälkeen. Remingtonin Pearl Wand -kiharrinpuikko on käytössä suoristusrautaa huomattavasti useammin, varsinkin kouluaikana. Kihartaminen on tolla todella helppoa ja nopeaa! Haluaisin vielä sen suuremmankin koon tuosta kyseisestä puikosta, tolla kun tulee kuitenkin aika pientä kiharaa. Ennen kuin alan kihartamaan suihkutan hiusten pituuksiin Schwarzkopf Got2Be Guardian Angel -lämpösuojaa, joka muuten tuoksuu todella hyvältä.

Loppuun sanon vielä hiusrutiinistani sen verran että pesen hiukset 2-3 päivän välein ja aina iltaisin. Yöllä pidän hiuksia letillä kaikenlaista hankausta yms. välttääkseni, ja tän oon huomannut parantaneen hiusten kuntoa paljon! Kannattaa siis laittaa se tukka yöksi kiinni, niin ei unissaan pyöriessä tule takkuja tai hiukset katkeile :)

This entry was posted on torstai 18. heinäkuuta 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 . You can leave a response .

8 Responses to “ Hair products + routine ”

  1. Ihana postaus taas<3 Mistä oot ostanut ton macadamia oilin?

    ☆ http://vanilla-fairytales.blogspot.fi/ ♡

    VastaaPoista
  2. Hei onko muuten totta, että toi Tangle Teezer ei revi yhtään niin paljon hiuksia kuin tavallinen harja? Tai siis että hiuksia lähtee paljon vähemmän märilläkin hiuksilla? Semmoiselle olis nimittäin tarvetta, heh... :-D

    http://kisstherain-p.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se paljon hellävaraisempi, mutta hiuksia lähtee silti:D Ei kyllä tosiaan ehkä niin paljon kuin tavallisella harjalla. Tolla ei tarvitse painaa harjatessa niin kovaa, mikä säästää hiuksia katkeilemiselta :)

      Poista
  3. Tosi kiva postaus, tykkään! Mistä oot ostanut ton Cutrinin Get It Straight -voiteen? :)

    VastaaPoista