I DID IT!


Pilvi: Takana neljä viikkoa armotonta matkaamista, lukemattomia junia, mielettömiä maisemia ja ihanaa tunnelmaa. Luulisi, että sitä nyt monta kokemusta rikkaampana jaksaisi pysyä hetken paikallaan, mutta ei, matkustaminen jäi kyllä sydämeen eikä paluuta ole. Huomaan nyt jo suunnittelevani seuraavaa reissua, vaikka olen viettänyt täällä Suomessa vasta muutaman yön.Lupaan, että reissusta tulee kerrottua yksityiskohtaisesti vielä monen postauksen verran, joten fiilistelen nyt vain yleisesti. Kiersimme siis upean reitin läpi Tanskan, Saksan, Hollannin, Belgian, Ranskan, Italian ja Itävallan. Mukaan mahtui kaikkea suurkaupungeista rantakohteisiin ja reitti tuntuu kyllä näin jälkikäteen menneen täysin nappiin. Vaikka reissu oli etukäteen melko hyvin suunniteltu, mahtui mukaan muutama yllätysmomentti (esim. äkkilähtö Wieniin) sekä mm. juna-aseman lattialla nukkumista. Eksymisiltä ei myöskään vältytty, mutta melkeinpä joka kerta voimme syyttä joko eurooppalaisten huonoa kartantekotaitoa, opasteiden puuttumista tai esim. tanskalaisten huonoa suuntavaistoa :D Kyllähän me nyt suomalaisella maalaisjärjellä pysyttiin aina kartalla (jos vain karttaan oli luottaminen)!Suosittelen Interrailia kyllä ihan kaikille. Itsehän olen ollut tähän asti seikkailija vain haavekuvitelmissani, sillä esimerkiksi ilman älypuhelinta pärjääminen on tuntunut yhtä mahdottomalta, kuin Saharan läpi vaeltaminen ilman tippaakaan vettä. Kuitenkin reissulla musta kuoriutui todellinen reissajaluonne, sillä lopulta huomasin, etten oikeastaan edes kaivannut niitä "nykyäajan mukavuuksia", ja että yksi luontomaisema saattoi voittaa mennen tullen leffamaratoonin kotisohvalla. Ei sillä, ettenkö nyt kotiin palattuani edelleen viihtyisi sen telkkarin ääressä ;) Ei siis tarvitse olla mikään eräjorma pärjätäkseen, hyvällä asenteella oikeasti selviää vaikka läpi vuorten (tai meidän tapauksessa sen huipulle).

Tällä hetkellä päivittelen kuulumisia mökiltä, ulkona sataa ja jäätävä flunssa pukkaa päälle. Pakko sanoa, että on ehkä vähän ikävä niitä Riminin loputtomia hiekkarantoja... Silti tuntuu kyllä ihanalta olla kotona :)This entry was posted on perjantai 19. heinäkuuta 2013 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 . You can leave a response .

14 Responses to “ I DID IT! ”

 1. Ihana postaus, niin kauniin kesäisiä kuvia :)) <3

  <3: http://blomqvistsofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. hei paljon sulla meni rahaa tähän, olis kiva tietää jos itte vaikka säästelis tälläsee ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me laskeskeltiin, että suunnillee 1500€ :) Mentiin kyllä ihan säästölinjalla, että lounas oli usein jtn pikaruokaa, yövyttiin teltassa ja käytettiin junia lukuunottamatta julkisia mahdollisimman vähän. Illallinen kuitenkin syötiin aina ravintolassa, siitä selviää kyllä varsinkin Italiassa tosi edullisesti. Jos tekisi ite ruuat pääsisi varmasti vielä halvemmalla!

   Poista
 3. Itsekin uneksin reilaamaan lähtemisestä kovasti. Pakko päästä ihan parin vuoden sisään! Mutta teidän reissu kuulostaa kyllä ihan mahtavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ja kannattaa ehdottomasti lähteä! :)

   Poista
 4. Sulla näyttää olevan tosi onnistunut matka! Täällä odotettaan jo postauksia, missä kerrot yksityiskohtaisesti reissusta :D

  VastaaPoista
 5. Oi, reilaaminen on kyllä ihan mahtavaa! Omasta reissusta taitaakin olla jo neljä vuotta. Reilin valokuviin on niin kiva aina välillä palata ja fiilistellä matkaa :)

  VastaaPoista
 6. Wau, ihan mahtavaa! Odotan innolla matkapostauksia :)

  ☆ http://vanilla-fairytales.blogspot.fi/ ♡

  VastaaPoista
 7. Teillä on varmasti ollu upee ja ikimuistonen matka! Ootan innolla matkapostauksia!

  Mymustacheworldblog.blogspot.fi

  VastaaPoista