Interrail 2013 - Verona & VeneziaPilvi: Firenzen ja Riminin jälkeen meitä odotti vielä kaksi upeaa kohdetta Italiassa - Verona ja Venetsia. Molemmissa kaupungeissa meitä suosi (liiankin) lämmin sää ja vaikka väsymys alkoi jo vähän painaa, nautimme täysillä viimeisistä päivistä ihanan kielen ja kulttuurin parissa. Puhuimme paljon italiaa ja söimme tietysti pitsaa ja pastaa, kirjaimellisesti kuin viimeistä päivää... 

Veronaan meidät veti tietenkin Romeon ja Julian rakkaustarina, sillä kaupungissa sijaitsee kuuluisa Julian parveke, jota tietenkin kävimme katsomassa heti ensimmäisenä. Muuta erityistä nähtävää kaupungista ei sitten löydykään, mutta onhan se todella kaunis! Käytimmekin aikamme siellä kävellen vain ympäriinsä ihastellen söpöjä pikkukujia ja upeita parvekkeita. Illalla koimme keskusaukiolla jotain ainutlaatuista - Stingin livenä! Aukion kuuluisin nähtävyys, valtava amfiteatteri toimi sinä iltana Stingin esiintymislavana, ja vaikka emme herraa päässeet varsinaisesti näkemään, istuskelimme ulkopuolella kuunnellen musiikkia ja imien itseemme kauniin kesäillan tunnelmaa. 

Venetsia oli tietenkin yksi reissumme odotetuimmista kohteista, eikä turhaan! Mikään kaupunki tuskin on Venetsian kaltainen, ihanan saasteeton (kaduilla ei siis kulje autoja ;) ) ja vuosisatoja samanlaisena säilynyt. Siellä söimme mm. reissun parasta pitsaa (ottakaa huomioon, että söimme reissun aikana kymmenittäin pitsoja!) ja eksyimme täysin! Tottakai kaupungista löytyy huonojakin puolia, kuten erittäin kallis hintataso (varokaa kattaus- ja palvelumaksuja, ne kulkevat ikävä kyllä käsikädessä...) ja pitkät kävelymatkat, joita välttääkseen ainoa keino on maksaa itsensä kipeäksi ja ostaa liput vaporettoon tai - jos haluaa pistää elämänsä risaiseksi - gondoliin.

Venetsiaan siis päättyi uskomaton reissumme Italiassa ja varmaa on, että palaamme. Suunitelmissa on ottaa ensi kesänä muutkin tytöt mukaan ja nauttia ainakin Riminin auringosta ;)

This entry was posted on tiistai 30. heinäkuuta 2013 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 . You can leave a response .

Leave a Reply