Kun ei oo pakko


Pilvi: Varmaan jokainen tietää sen tunteen, joka tulee kun on pakko tehdä jotain, oli kyse sitten siivoamisesta, koulujutuista tai vaikka pianoläksyistä. Silloin niiden asioiden tekemistä tekee mieli vain vältellä ja hautautua mielummin sohvannurkkaan tuijottamaan mitä tahansa, mitä TV:stä sattuu tulemaan. Mun kohdalla onkin usein niin, että asenne kaikkeen muuttu heti negatiiviseksi, kun on pakko. Yleensä esimerkiksi nautin siitä, että saan järjestellä omaa huonettani tai soittaa pianoa, mutta heti jos joku toinen käskee tehdä jotain tai joku tietty deadline lähestyy, tulee vain sellainen olo, että en varmasti tee. Silloin kaikista kivoistakin jutuista tulee pakkopullaa.

Yksi hassu muutos, minkä olen huomannut itsessäni on se, että yhtäkkiä mulla on kumma halu oppia ruotsia. Se johtuu nimittäin siitä, että mulla on enää yksi pakollinen ruotsinkurssi jäljellä.  Ja nyt, kaikkien näiden tuskaisten ruotsintuntien täyttämien vuosien jälkeen alan vihdoin tajuta, että sehän on oikeastaan tosi kiva kieli ja sieltä Pohjanlahden toiselta puoleltahan tulee esimerkiksi älyttömän hyviä leffoja ja tv-sarjoja :D Yhtäkkiä melkein kaduttaa, etten esimerkiksi kirjoita ruotsia ylppäreissä. Kaikkea kummaa sitä käy, kun ei enää ole pakko.

Samalla tavalla nyt koeviikon jälkeen musta opiskelu ei taas tunnu yhtään niin pahalta, sillä se pakkotyön täytteinen koeviikko on vielä monen viikon päässä. Ehkä mä tässä jaksossa osaisin olla vähän viisaampi, ja en esimerkiski jätä niitä esseitä siihen deadlinea edeltävään päivään, jolloin on ihan pakko. Ehkä silloin elämä olisi edes hitusen stressittömämpää. Hyvää ja erittäin epäpakollista perjantaita kaikille! 

This entry was posted on perjantai 4. lokakuuta 2013 . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 . You can leave a response .

Leave a Reply