Archive for huhtikuuta 2013

Giorni 4 & 5

8 Comments »



Pilvi: Tässä toisiksi viimeinen kuvapläjäys Roomasta :) Neljäntenä päivänä akatemian jälkeen kävimme mm. kukkulalla sijaitsevassa Suomen valtion omistamassa Villa Lantessa, sekä lounastimme Trasteveressä ja kävimme Pantheonilla. Viidentenä päivänä taas suuntasimme kuparipainotaiteeseen (?) erikoistuneeseen paikkaan, jossa tapasimme samana päivänä näyttelynsä esittelevän taiteilijan ja kuulimme painotaiteen historiasta. Lisäksi vierailimme Rooman alle rakennetuissa entisissä hautakammioissa eli katakombeissa, joihin varhaiset kristityt pakenivat aikanaan vainoja. Oli varasin karmivaa kävellä keskellä avonaisia, joskin tyhjennettyjä hautoja.

Roomafiiliksistä on helppo siirtyä sujuvasti vappufiiliksiin :) En malta odottaa huomista, kunhan vain sateet sun muut pysyisivät poissa. En muista milloin viimeksi olisin ollut näin hyvällä tuulella! Koko ajan pukkaa lomapäiviä ja juhlimisen aihetta. Ihanaa vappua kaikille näin etukäteen!













Paparazzi

4 Comments »


Pilvi: Mun ja Pinjan kaverit (heippa tytsyt!) tuskastelee aina, että voitaisiinko jo käydä itse asiaan olessamme yhdessä syömässä: meillä on nimittäin paha tapa kuvata kaikkea ruokaa! Löytyy jätskikuvaa, muffinsikuvaa, pastakuvaa, pizzakuvaa ja salaattikuvaa. Kellään muulla samanlaista addiktiota? Mulla kuvaaminen ei kuitenkaan lopu syötävään, vaan jokaisesta kahvikupista ja pirtelöstäkin on vaan pakko ottaa kuva ja pistää instagramiin/blogiin! Onhan se tosi tärkeää tallentaa, millaisesta kupista minäkin päivänä join ja minkä sävyistä kahvi sillä kertaa oli :D

P.S Tämäkin postaus oli väijytys, jonka tarkoituksena oli jakaa juomakuvauksen ilosanomaa :-) Ainiin ja huomatkaa uusi, keväisempi ulkoasu!



Helsinkihuumaa

3 Comments »


Pilvi & Pinja: Tänään oltiin pitkästä aikaa yhdessä Stadissa moikkaamassa kielikurssikavereita niinkin kaukaa kuin Rovaniemeltä, oli kiva nähdä tytöt! :) Me podettiin kauheaa kateellisuutta, sillä tytöt olivat perjantaina olleet Justin Bieberin keikalla. Saimme kuitenkin osamme Helsingin vallanneesta Bieber-feveristä, satuimme nimittäin osumaan Louis Vuitton-liikkeen kohdalle kun herran taustatanssijat poistuivat shoppailukierrokselta. 

Eksyttiin myös sattumalta ihanaan Espalle avattuun Pop Up -storeen, jossa myytiin supersööttejä balleriinoja, suosittelaan lämpimästi! Pinja ainakin suunnitteli palaavansa sinne kesällä törsäämään kesätyörahansa :D




Supersöpöjä pikkuballeriinoja!!

Ihan nakkena

8 Comments »

Pinja: Sain ehkä koko elämäni parhaimman tuliaisen tytöiltä Roomasta. Nimittäin Naked 2 luomiväri-paletin! Oon nyt kaksi vuotta jo kuolannut sen ensimmäisen tai sitten tuon toisen paletin perään ja mun silmät oli varmaan lautasen kokoiset kun vetäsin tän esiin punaisesta Sephoran pussista. Sävyt on ihan täydellisiä ja laatu on mahtava! Oon nyt muutamana aamuna päässyt jopa sängystä vähän paremmin ylös ton kannustamana :D Pigmentti on ainakin mulle juuri sopiva, ei tule liikaa väriä eikä myöskään tarvitse hinkata sivellintä tuntitolkulla siinä värin päällä että jotain edes irtoaa. Paletin mukana tulevan siveltimen molemmat päät on pehmeät ja paljon laadukkaamman tuntuiset kuin edelliset käyttämäni. Toisaalta, onhan toi koko pakkaus paljon laadukkaampi. Minihuulikiilto on ihana pieni lisä luomivärien rinnalle ja tuoksuu sekä maistuu ihan piparmintulta, nami!




Huomisesta on tulossa kiva päivä kun treffataan Pilvin kanssa paria rollolaista kaveria pitkästä aikaa. Luvassa siis kuulumisten vaihtoa kahvittelun ohella! 

Accademia Di Belle Arti

4 Comments »



Pilvi: Yksi hienoimmista kokemuksista Roomassa oli Accademia di Belle Arti, jossa vietimme siis kolme aamupäivää. Ensimmäiset kaksi olimme klassisempaa taidetta edustavalla opistolla ja viimeisenä päivänä vierailimme toisella puolella Roomaa sijaitsevalla median ja graafisen suunnitelun puolella. Viimeisenä mainittu oli nimenomaan sijaintinsa vuoksi kiinnostava, nimittäin opiskelu tapahtui entisen mielisairaalan tiloissa, jonka seiniä kuvissakin näkyvät graffitit korisitvat. Pakko myöntää, että aurinkoisesta kevätpäivästä huolimatta paikan menneisyys aiheutti kylmiä väreitä!




Yllä oleva veistos on yksi hyvä esimerkki akatemian opikselijoiden lahjakkauudesta. Akatemian tämänhetkistenkin opiskelijoiden töitä on esillä kuulemma näyttelyissä ympäri maailman.



Lopussa pari kuvaa meistä arjen taitelijoista, yhdessä meistä ehkä vähän taitelijan vikaa oikeastikin ;) Itsehän en osaa piirtää edes tikku-ukkoa...

Vain pyörä puuttuu

3 Comments »


Pinja: Mulla oli tänään pitkästä aikaa jotenkin tosi hyvä päivä :) Jos ei tappaavaa vatsakipua ja matikan läksyjä lasketa siis. Sadekaan ei mua oikeastaan haitannut, enemmänkin rauhoitti. Oli ihana pitkästä aikaa olla monta tuntia Pilvin kanssa, vaikka siinä samalla pitikin sitä pahamaineista matikkaa vääntää. Kirottiin vektorit alimpaan helvettiin, tehtiin hyvää kanawokkia ja naurettiin maailman tyhmimmille jutuille.




Mä päätin ehkä kuukausi sitten, että mun on pakko saada tollanen biker-mallinen musta nahkatakki. Bongasin Cubuksen nettisivuilta ihan täydellisen näköisen takin, mutta en koskaan saanut sitä oikein kokoisena käsiini, vaikka kiersin pääkaupunkiseudun Cubukset moneen kertaan! Sama homma yhden H&M:n takin kanssa. Viime viikolla kävin nopeasti pyörähtämässä H&M:n lasten osastolla ja siellä tää kuvissa näkyvä yksilö komeili henkarissa. Koska tuollainen oli saatava ja toi näytti tarpeeksi hyvältä vaikka ei ollutkaan se mitä alunperin halusin, niin olihan se pakko kiikuttaa kassalle. Ja nyt itseasiassa tykkään tosta ihan hirmuisesti :) Suosittelen muuten oikeasti käymään myös vaatekauppojen lasten osastoilla, sieltä voi löytyä vaikka mitä kivaa! 


Roma - giorni uno e due

8 Comments »


Pilvi: En muista koskaan olleeni yhtä väsynyt, kuin saavuttuani la-su välisenä yönä Suomeen. Takana oli uskomaton reissu Roomaan kera ihanien ihmisten ja unohtumattomien kokemusten.




Meidän hotelli oli ihan lähellä Pietarinaukiota, joten kävelimme Vatikaanin läpi päivittäin bongaillen nunnia ja hirvittävän määrän turisteja. Ylimmässä kuvassa jaloissa kiiltää uudenuutukaiset conssit, jotka jäivät kuitenkin melkein koko loppulomaksi kaappiin hierrettyään ensimmäisenä päivänä jalkani täyteen kirveleviä rakkoja...




Loma alkoi mukavasti sähläyksellä, sillä Tuulin matkalaukku oli hukkunut matkalle. Onneksi säätämisen jälkeen laukku tuli tokana iltana eikä mitään ollut hukkunut :) Matkalaukun hukkumisen lisäksi onnettumuusaldoon voitiin loman lopulla lisätä myös mm. varastettu kännykkä, auringonpistoksia ja rasitusvammoja. Onneksi hyvät jutut jäivät silti päällimmäisenä mieleen!





Ensimmäisenä päivänä kiersimme Rooman tärkeimmät nähtävyydet. Toisena päivänä vierailimme aamupäivällä Accademia di Belle Artissa, joka on yksi maailman arvostetuimpia taideakatemioita sekä Vatikaanin museoissa ja Pietarinkirkossa. Jalkojen särystä huolimatta opin toisena päivänä ehkä eniten uutta mm. taiteesta.